Boor-/Schroefmachines

Accuboormachines

Accuboormachines

Boorhamers

Boorhamers

Boormachines met snoer

Boormachines met snoer

Breekhamers

Breekhamers

Combihamers

Combihamers

Klopboormachines

Klopboormachines

Schroefautomaten

Schroefautomaten

Schroefmachines

Schroefmachines

Een boormachine is een elektrisch gereedschap om vaak ronde gaten in materialen te boren. De boormachine is hierbij afhankelijk van de te gebruiken boor die zich in de kop bevind.

Over het algemeen worden voor het boren van gaten in het meerendeel van het materieel een spiraalboren gebruikt. Deze spiralen aan de zijkant van de boor dienen voor de afvoer van het weggeboorde materiaal. Er zijn altijd speciale gevallen. Waaronder een boor om de aardkorst te doorboren, deze is meestal voorzien van een driehoekige roterende boorkop waarbij de afvoer van het materieel door de kern van de boor plaatsvindt.

Veel boormachines zijn van een klopfunctie voorzien, om efficiënter door harde materialen als baksteen of beton te kunnen boren. Hierdoor maakt de boor een heen-en-weer beweging, oftewel een hamerslag, en wordt het materiaal afgevoerd. Deze boormachines worden dan een klopboormachine of boorhamer genoemd.

Welke typen boormachines hebben wij beschikbaar?

  • Accuboormachines

Een accuboormachine kan gebruikt worden voor schroefwerk. Zo kun je er mee boren in hout, gips, metaal en kunststof.

Als je een accuboormachine wilt aanschaffen moet je op bepaalde punten letten: de zwaarte van bepaalde klussen, hoe lang wil je de machine gebruiken, wil je één of meerdere versnellingen en wil je met je accuboormachine ook in harde steensoorten en/of beton boren? Heb je bijvoorbeeld een accuboormachine nodig voor zware klussen dan is het handig om er een te nemen met een hoge voltage en amperage accu. Het grote voordeel van werken met accuboormachines, is dat je draadloos kunt werken en mobiel bent op je werkplek.

  • Boorhamers

Met een boorhamer kan je goed boren in harde steensoorten en hard beton. Wanneer je een keuze moet maken kan je filteren op merk en op specificaties zoals slagkracht. Het verschil tussen een boorhamer en een klopboormachine is dat de hamerfunctie van de boorhamer veel sterker is.

Een boorhamer is een elektrische boormachine waarbij klopbeweging bij de boor elektropneumatisch worden opgewekt. Hierdoor kan de machine gebruikt worden om gaten in steenachtige materialen te maken. Denk hierbij aan steen en beton.

Naast het hameren met de boorkop is de boor ook geschikt voor boren in hout, plastic en metaal. Echter zal er dan wel een andere kop en staalboren bij moeten worden gebruikt.

  • Boormachines met snoer

Een boormachine met snoer heeft dezelfde functies als een gewone boormachine. Echter is deze variant op netstroom en heeft het constant toevoer van vermogen nodig. Hierdoor kun je er dus eindeloos mee door werken, zonder dat je hoeft te stoppen.

Ze zijn de ideale oplossing voor als je huishoudelijke boor en schroefklussen. Boormachines met snoer zijn ook nog eens milieuvriendelijker dan vergelijkbare accuboormachines.

  • Breekhamers

Breekhamers zijn er in verschillende soorten en maten. Een breekhamer heeft de eigenschap om te dienen als gereedschap in sloopwerk. Deze pneumatisch aangedreven hamer dient dus voor al uw sloopwerkzaamheden.

Voor het slopen van muren heeft u een andere breekhamer nodig dan het maken van een sleuf. Bij de aanschaf van een breekhamer is het vaak de moeite waard om op het wattage van een breekhamer te letten, want meestal betekend een hoger vermogen een zwaardere machine met meer kracht.

  • Combihamers

Een combihamer is een variant van een boorhamer, een combihamer is echter ook voorzien van een beitelfunctie. Een combihamer bevat een draaistop, hierdoor kun je als je er een beitel op plaatst, de combihamer ook gebruiken voor licht breekwerk. Zo kun je bijv. tegels van je muur af beitelen.

  • Klopboormachines

Een klopboormachine is een boormachine die kloppende beweging verkrijgt door een mechanische omzetting van de rotatie van de boor. Hierdoor krijgt de boor, bij enige druk die uitgeoefend wordt op de boorkop, de klopbeweging.De klopboormachine is perfect om door hardere en moeilijkere materialen te gaan boren.

  • Schroefautomaten

Een schroefautomata is een gereedschap om door middel van het fijn instellen van de schroefstrip in de machine, deze automatisch te bevestigen in het materiaal. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor het bevestigen van gipsplaten op metalstud en hout. Een schroefautomaat kan al vanaf 16 mm vanaf de wand schroeven waardoor perfect inzetbaar is bij schroefwerk in (moeilijke) hoeken zonder extra gereedschap.

  • Schroefmachines

Een schroefmachine is handig voor enkel het schroeven. Deze machine is daarvoor geoptimaliseerd en kan u daarbij van al uw schroef-klussen in diverse materialen voorzien. Deze machine is door zijn enkelvoudige werking voornamelijk toepasselijk voor de doe-het-zelf'er.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x