Freesmachines

Bovenfrezen

Bovenfrezen

Kantenfrezen

Kantenfrezen

Lamellenfrezen

Lamellenfrezen

Een freesmachine bestaat uit een snel ronddraaiende frees. Hiermee kan een vorm of profiel uit een stuk materiaal worden gefreesd/gezaagd. Dit kan in verschillende materialen als staal, aluminium, kunststof en hout.

Welke soorten freesmachines hebben wij beschikbaar?

  • Bovenfrezen

Een bovenfrees heeft de toepassing om exact groeven, kanten en profielen te frezen. Met een bovenfrees maak je dus strakke gleuven en profielranden, maar kun je ook gebruiken voor het maken van houtverbindingen, het frezen of precies overzetten van vormen en het afwerken van platen hout. Het frezen kan in de meest verschillende materialen.

  • Kantenfrezen

Een kantenfrees is er voor de afwerking bij diverse materialen. Om hier een mooi profiel van te maken gebruik je dus een kantenfrees. Deze zorgt voor nette en precieze rondingen, afschuiningen en kantafwerking. Hierbij kan ook een stofafzuiging worden toegepast, zodat al het overige afvalmateriaal niet op uw werkplek terechtkomt, maar netjes in een dispencer.

  • Lamellenfrezen

Een lamellenfrees is een gereedschap om stevige en blinde houtverbindingen te maken van elk houtsoort en onder elke hoek. Hierdoor hoeven er geen schroeven of spijker te worden gebruikt. De werking van de machine is al volgt: deze neemt een 'hap' weg uit beide houtdelen, waarna het ontstane gat opgevuld kan worden met een bevestigingsmiddel als bijv. houtlijm. Daarna kunnen de twee delen tegen elkaar aan worden gezet, zodat er een verbinding ontstaat.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x