Haakse slijpers

115 mm haakse slijpers

115 mm haakse slijpers

125 mm haakse slijpers

125 mm haakse slijpers

230 mm haakse slijpers

230 mm haakse slijpers

Een haakse slijper is een elektrisch gereedschap om bewerkingen in materialen als metaal, steen of hout te doen. Hij wordt vooral gebruikt voor het slijpen en zagen in bijv. metaal en steen. De machine wordt vaak gebruikt voor de grovere werkzaamheden. Bijvoorbeeld in de bouw of op grote constructiewerkplaatsen.

Haakse slijpers zijn er op accu of netstroom. De varianten op netstroom hebben een groter vermogen, doordat deze een constantere toevoer hebben.

Voor de diverse werkzaamheden moeten verschillende soorten schijven gebruikt worden in de haakse slijper. De werking van een haakse slijper is als volgt: de machine maakt gebruik van verwisselbare slijpschijven die met een hoog toerental tegen het te slijpen oppervlak schuren en daarmee voor het eigenlijke slijpwerk zorgen.

De volgende schijven zijn hiervoor beschikbaar:

  • Doorslijpschijven (te slijpen materiaal: staal)
  • Slijpschijven (te slijpen materiaal: steenachtig materiaal)
  • Afbraamschijven (weg te slijpen materiaal: staal)
  • Freesschijven (te slijpen materiaal: hout en speksteen)
Welke soorten haakse slijpers hebben wij beschikbaar?

  • Haakse slijper tot 115 mm

Kleinste en compactste uitvoering van een haakse slijper. Ideaal voor lichte ontbraam- en slijpwerkzaamheden. Mocht u zwaardere werkzaamheden moeten verrichten, dan kunt u beter een grotere haakse slijper gebruiken. Op deze haakse slijper kunnen maximaal schijven van 115 mm worden gebruikt.

  • Haakse slijper tot 125 mm

Grotere variant dan zijn voorganger. Hierdoor is de machine ook zwaarder in zijn werkzaamheden te belasten, ondanks dat hij ook op accu te verkrijgen is in een 18V-variant.

  • Haakse slijper tot 230 mm

Onder deze variant vallen de haakse slijper van 180 en 230 mm. De grote van de schijf geeft ook aan dat het vermogen van deze type haakse slijpers vermogender is dan zijn voorgangers. Dit type is ook niet op accu verkrijgbaar, maar altijd op netstroom. Hierdoor kan de haakse slijper zwaardere werkzaamheden aan, zoals allerlei soorten staal en steen slijpen.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x