Schuurmachines

Bandschuurmachines

Bandschuurmachines

Deltaschuurmachines

Deltaschuurmachines

Excenterschuurmachines

Excenterschuurmachines

Vlakschuurmachines

Vlakschuurmachines

Een schuurmachine is een elektrisch aangedreven machine voor het schuren van materiaal. Hierdoor kunt u materialen glad maken of vormen. Er zijn diverse soorten schuurmachines, dit kunnen (kleine) handapparaten zijn waarbij de machine over het werkstuk wordt bewogen, of grotere vaste machines voor grote oppervlakken.

Welke soorten schuurmachines hebben wij beschikbaar?

  • Bandschuurmachines

Een bandschuurmachine bestaat uit twee rollen waar een schuurband omheen bevestigd is. Deze worden aangedreven door de motor, waardoor de band begint te lopen. Hierdoor kan groot en grof materiaal worden geschuurd. Er is ook een handbandschuurmachine, waarbij de motor en het handvat boven de band zitten. Deze machine wordt over het te schuren oppervlak heen en weer bewogen.

  • Deltaschuurmachines

Een deltaschuurmachine heeft dezelfde toepassingen als een vlakschuurmachine. Echter heeft de deltaschuurmachine een driehoekige vorm, met gebogen zijden, aan de voorkant. Hiermee is het mogelijk om op kleinere plekken, in hoeken en op moeilijke plekken te komen. Daarnaast is de deltaschuurmachine ook kleiner dan een vlakschuurmachine.

  • Excenterschuurmachines

Een excenterschuurmachine is een schuurmachine met een cirkelvormige vlakke zool. Deze zool bevat een veerkrachtige laag, waarop schuurpapier kan worden bevestigd. Doordat de zool met een excentriek gemonteerd is op de as van de motor, ontstaat er een draaiende beweging. Hierdoor kan er geschuurd worden. Deze excenterschuurmachine is geschikt voor snel en grof schuurwerk.

  • Vlakschuurmachines

Een vlakschuurmachine bestaat uit een vlakke zool met een veerkrachtige laag rubber of kunststof. Op deze laag zal een een vel schuurpapier moeten worden geklemd. De zool is zelf door middel van blokjes bevestigd aan het motorhuis en het schuurpapier wordt door de as van de motor aangedreven. Deze zorgt voor de trillende beweging van de schuurzool. Hiermee kunnen vlakke delen, zoals een deur of kozijnen, geschuurd worden.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x